lauantai 14. kesäkuuta 2014

Saunavastoja ja salapesiä

Oli taasen aika tehdä talven saunavastat. Vastat tulisi tehdä yläkuuhun, eli kuunkierron aikana jolloin kuu on suurenemaan päin. No, täysikuu oli eilen, mutta luettakoon tämä päivä siis vielä yläkuuksi.. Alakuuhun jos tekee, niin talvella on odotettavissa varisevia lehtiä.
Se on sellainen vanhan kansan uskomus, uskokoon ken haluaa.


Meillä on välillä hommissa hieman suureelliset toleranssit. Joku tyytyisi vastoihin kasvavista puista oksia taittamaan, me taitettiin koko puu. Siellä niitä roikkuu kuivumassa vastoja. Odotettavissa koivun tuoksuisia löylyjä.

 Käveltiin puun ympärillä ees sun kahtaalle ennen kaatamista. Melkein jäi huomaamatta heinikossa piilevät aarteet. Onneksi sentään viimetipassa pelastimme kanojen salapesästä 12 munaa.


Maatiaiset sinne olivat pesänsä tehneet......aapiskukon tarkan vahdinnan alla.


Ruuanlaitto on jokapäiväistä puuhasteluani. Laitan enimmäkseen perinteistä kotiruokaa. Välillä hifistelen, kokeilen uutuuksia tms. Reseptit ovat yleensä omasta päästä soveltaen väännettyjä ja aineksia laitellaan inspiraation mukaan. Jos tulee hyvää niin teen toistekin.
Teen ruokaa alusta alkaen hyvistä raaka-aineista. Olen sen sortin kokki, että haen aineksia metsästä ja vesistöistä sekä omasta hyötypuutarhasta. Toki kaupastakin joutuu ostamaan, ainakin voita ja suoloja :-).
Tykkään kokkailla ja tykkään myös syödä. Hyvä ruoka, parempi mieli, niin se vain menee.Eilen syötiin hirven filepihvejä punaviini-aurajuusto kastikkeella ja paistettuja valkosipulipottuja.


Tänään päivä alkoi lähileipomon tuoreella ja lämpimällä ruislimpulla.


 Lounasaikaan nautiskeltiin matikkakeittoa. Itse pyydettyä kalaa tietenkin. Nam.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti